berat badan naik mendadak

Hai mommy's..now,saya 28 weeks..minggu lepas nurse bising sebab berat saya bertambah 4kg dlm masa sebulan..now dah masuk 7 bulan,berat naik lagi 2kg..saya dah kurangkan makan nasi,byk makan buah,sayur dan biskut jacob shj..boleh mommy's bagi tips utk taknak berat badan naik byk dlm sebulan?

2 Các câu trả lời

Dlm tempoh mengandung n hanya blh tambah 5 kg j.. tu yg nurse ckp la.. saya 4 bln tx nk berat badan.. turun mendadak Lps msk fasa penghujung n.. selera mkn menjadi jadi.. 2 mggu Naik 1 kg..

Nk elak berat naik byk..jgn mkn yg berlemak,manis,bergoreng..mkn sup2 ke atau sayuran...lgi2 minuman pun jgn ambil minuman manis..

5y trước

Bykkn mkn Buah2han mcm betik,pisang,jambu batu,delima..elok utk kandungan..