Anak kurang susu

Hi mommy2. Ada tak yg anak kurang menyusu lepas pandai makan? Anak sy skrg 10 bulan. Sebelum ni dia ok je minum susu. Dia akan minum 4oz bgun pagi, 10am, 2pm, 4pm, 7pm, pastu dia tdo dan akan minta susu lg 2am dan 6am. Tp lepas dia baik demam hari tu dia tanak susu sgt. Selalu tak habis. Sebelum tido tak habis, sy kejutkan tgh malam pun dia tanak susu (sebelum ni kalau sumbat masa dia mamai pun boleh habis 5oz). Pastu dia bangun pukul 6 pun tak habis jugak. Takpe ke ye. Dia makan ok. Ada masa habis, ada masa main2. Ada yg sama mcm ni tak?😅😅

2 Các câu trả lời

Normal. Dan doctor sarankan selepas 6 bulan tak perlu kejut untuk susu. Sebab baby dah boleh tidur sepanjang malam.

Normal sis . 10 bulan kena start kurangkan susu sikit2 sebab baby kena mula banyak makan real food