Patut Tak?

Hello Mommy semua, skrng bby msuk 6 bulan daa so patut ka sy kerja lagi smpai bulan 10 nii atau last bulan 9 nii sbb badan, sakit2 daa kaki apa semua daa bengkak oleh kerna nk kejar duit jerr... Paksa diri untuk kerja, nak hrp laki kesian pula... ?Tau la mmg laki diwajibkan untuk jaga isteri, tpi rasa mcm x cukup duit la klau sy lagi berhenti kerja

20 Các câu trả lời

Sy pun dah 6 bln sis tetap keje lg... Memang x larat dah tp sbb bkn org senang nak tak kena kental jugak... Byk2 doa bg kekuatan tuk bekerja...

Sy pn keje smpai nk bsalin..x kn nk bhenti keje gomen semata2 kaki bdn sakit..dh sarat lg elok bjln utk bukaan nk bsalin nnt

ikut kemampuan badan sis..badan kita x sama..ada orang kuat..ada orang lemah..Sis sendiri je boleh tau badan sis mcm mane..

Sa skrg dh nk masuk 7 bulan tp msh kerja.. Penat tu mmg penat, tapi lepas kerja minta tolong husband urut2 kaki..

Saya pn ada masalah sm. Suami suruh berhenti sbb tgk sy stress tp sy pun serba salah sebab byk kena bayar.

Saya kerja je smpai 9 bulan as sales assistant. Stay +ve je k. All will be fine.

jangan sedih sedih yaa, rezeki anak itu luas. semoga semua baik baik 😊💕

Saya start cuti nk masuk 39 minggu nnti 😅 hujung bulan 10 ,

Bincang dengan pasangan.

saya due 27/9.. masih bekerja lagi harini.. selagi termampu.. normal sakit kaki dan belakang.. boleh buat research untuk mengelakkan semua tu terjadi.. kalau bagi saya dah biasa kerja bila duduk rumah saja jadi bosan.. lagipun saya fikir lepas bersalin lagi banyak nak pakai duit dapat ringankan beban suami..