Anak meragam

Hi mommy semua. Saya ni first mom.. Saya ade baby boy 11 bulan.. anak saya jenis easy, senang dijaga, tak pernah berpeel, nangis kalau lapar susu & nak tdo aje. Selama ni sangat lah baik dia..🥹 Pengasuh pun cakap anak saya sgt baik masa dlm jagaan dia.. Tapi ibu2… saya sedih laa.. sekarang ni baru je dia jadi lain. Tak mcm selalu. Tak blh tinggal.. nangis aje.. merengek aje.. nak dipeluk, didukung.. saya susah hati hari2 htr anak ke pengasuh, pengasuh akan update psl anak selalu nangis, susah nak dia nak tgl buat kje lain.. saya taknak susahkan side bs.. saya fhm dia pun ade anak + anak asuhan lain utk diurus.. sampai tadi bs kata dia cuba selagi boleh.. kalau tak tahan, dia surrender tak nak jaga anak saya.. saya sedih laa.. dah la kena keja bantu suami. Suami kje sorang tak cukup income nya. Saya keliru sekarang… itu ke yg org pnggil separation anxiety? Adakah fasa tu kejap akan hilang dan akan back to normal..? Saya keep htr anak sebab saya nk cuba dan cuba.. hari2 saya pesan dekat baby jgn nangis.. sy peluk cium dia.. walaupun dia tak faham tapi saya pesan hari2.. saya kesiankan jugak dekat anak saya hari2 nangis aje kat rmh pengasuh…saya pelik knp dia mcmtu sedangkan selama ni dia tersangat baik & senang sgt jaga dia🥺🥺🥺

5 Các câu trả lời

ank sye boy 1thn 1bln pon mcmni xpi pnyebbnya sye tngh mngndung ank no 2 so mngkin dia thu dn tkut sye xsyg dia lgy kot bli adik dh lhir nnti😅

sama laaa.. anak saya pun 11M. nak ke dapur sekejap pun menangis sungguh sungguh la. terpaksa la kencing berak pun bawak si kecik tu..

fasa tu tak lama. cuma parents kena sabar sikit.

4mo trước

Ya.. saya sabar je tapi pengasuh pula mcm kurang sabar..🥺

sy pon sama..bby boy 11m mcm ni😢