Baby nangis waktu maghrib, benda tuttt datang masuk rumah.

Aku sabar jela klu dah nama duduk dgn mertua ni. Kalut. Kolot. Semua Ada. Dah nama nya baby. Mmg kerja nangis lah. Dah kebetulan pukul 7 nk dekat maghrib dia nangis. Ada ke dia ckp jgn bg dia nangis nnti benda Kotor suka dia masuk rumah. Takkan aku nk tutup mulut baby?? Sebab time tu tgh nk pakai kan baju. Belum sempat siap lagi baby duk nangis je. Mertua suruh angkat. Ok kita angkat dia senyap Jap nangis balik. Letak pon nangis. Habis nak suruh kita tapayah pakai baju diaaa? Dah tu dia nangis tak boleh. Bukan kata tak percaya benda tu. Tp beragak lah kalau nak terlalu taksub sangat. Islam ni mudah. Org yg merumitkan. Dah tu tapayah jadi baby lah kalau nak nangis pon tak boleh. Cakap mmg senang. Cuba jaga. Nak jugak tengok hebat mana sampai baby boleh behave tak nangis. Dari anak first sampai anak kedua. Duk hadap benda sama. Sakit hati betul

1 Trả lời

faham prsaan tuh. klau bole minta laki tegur la. anak nges sbb ada yg tak kena, maybe taknak pakai baju ke, lapar ke, nak susu ke. gpun bukan nya keluar time tuh, duk dlm rumah kan + pintu tingkap pun semua tutup juga. kalau dia fikir cmtuh, buka surah je la. yg paling penting, sabar tau. kadang org tua mmg mcm tuh,