Hubungan intim

Hi mommy semua. Saya baru lepas keguguran dan dah habis pantang. Doctor ada pesan elakkan mengandung dalam masa 3 bulan, sebab nak bagi rahim bersedia. So saya nak tanya, kalau saya bersama dengan suami tapi pancut luar/buang luar ada kemungkinan untuk pregnant tak ya? 😅 Kalau nak pakai 'stokin', suami saya kata dia tak selesa dan macam menganggu. Maaf tanya sebab saya baru 6 bulan kahwin, tak pernah lagi kena berjaga jaga macam ni, selama ni memang kedalam je. #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

5 Các câu trả lời

Waktu awal kawin 2 tahun lepas, sy belum ready nk anak.. tp tiap kali bersama mmg lepas dalam je sbb kesian dkt suami dia kata tak puas.. tips dia lepas dh pancut dalam tu selalunya suami akn letih dan tertidur.. selalu nya tak lebih 10 minit sy akn terus pergi kencing dan basuh. Almost setahun buat mcmtu.. Tp tahun ni sy sengaja biarkan lama2, means after pancut tu tak terus basuh. Alhamdulillah lekat pulak.. Now dh nk due bulan depan.. Mungkin atas izin Allah jugak kan.. Ini berdasarkan pengalaman sy yg baru kahwin 2020.

masa sye lps gugur hari tu, masa sblm period mmg mintak husband lps luar. kite still x tau kan bile wktu subur. jadi bile dah period, dh boleh tau wktu subur, baru lps dlm. cuma elakkan lps dlm masa wktu subur je. sbb sye jenis cpt lekat, kalau lps dlm masa subur mmg lekat 😅

2y trước

so better tgu period dlu bru lps dlm. and kalau boleh elakkan bersama 3hari sblm wktu subur skli. kalau x kena lps luar. sye buat mcm tu je, selama 2m. bulan ketiga bru plan utk pregnant.

better cari waktu time tak subur. tu pun buang luar. makan acid folic dr sekarang. saya rehatkan rahim 5 bulan. Alhamdulillah skrg lekat balik. Kandungan sihat. Dah 7 bulan dah. Mmg kena makan acid folic jangan skip.

saya gugur bln 6 2021..bln 9 lekat balik..Alhamdullilah.mkn acid folic tu sbb lepas gugur sya mkn hari2.doktor kata klu nk rancang mkn ubat tu....sekarang selesai berpantang👶..😍anak sulung jugak nie

2y trước

Wahh alhamdulillah sedang elok tu bulan 9, tak dekat sgt tak jauh sgt. Saya gugur pun bulan 6 haritu awak. Setakat ni mmg teruskan makan folic acid. Semoga ada rezeki macam awak 🤲🏼😍

Buang luar x pregnant sis.