Tolong saya mommy semua 😵

Hi mommy semua. Nak tanya sebab berat badan baby tak seiring dengan minggunya. Sebab sekarang dah 35wk tapi baby baru 2.1kg doc bagitau kalau lahir maybe dalam 2.7kg jee kalau tak minum susu. Mommy2 boleh suggest tak susu apa yang boleh naikkan berat baby ? 🤔 tolongg saya #mommybuntu #bantusharing

2 Các câu trả lời

2.7kg ok la tu sebabnya masih dalam julat yg sepatutnya. Berat baby masa lahir biasanya dalam julat 2.0-3.9 kg, kurang atau lebih dr itu barulah bermasalah. Insyaallah, semuanya baik baik je