Air Kelapa?

Hi mommy semua . Boleh tahu , betul ke kena elakkan minum air kelapa diawal kehamilan ? Mohon share sikit apa lagi makanan yang perlu dielakkan ketika mengandung . ?

2 Các câu trả lời

Depend on body. Sye try minum awal then sakit perut mcm kram. Lagi pon body sye x kuat sangat. Jadi bende yg risiko try elakan. Bende bende mentah jgn makan Telur separuh masak. Org tua tua ckp air kelapa fungsi die utk membersihkan dlm badan. Berpada pada la sbb awal kehamilan janin baru nk melekat kuat. Tebu pon org ckp tajam. Bende berasid. Mcm cuka pon saya elakkan. Actually sume tu bergantung dgn body awak. Nk tyn bende tu ok ke x. Try dlu ckit. Tgk body respon mcm mane.

4y trước

Oo . Stkat ni okay lagi minum sikit je td sbb teringin . Dh minum baru org kata klu boleh elakkan sbb baru lagi kan . Btw thanks fr sharing . 😊

saya masa 6weeks mcmtu dh minum dah air kelapa.. alhamdulillah xda apa.msa ank prtma dlu xbrni sb rmi kata xboleh..ni anak kedua berani minum sebab dr kata mitos je yg kata xblh minum air kelapa tu..kalau ikut logik air kelapa kan sejukkan badan bukan mcm tembikai or durian yg kalau makan byk panas badan.kalau sis xberani blh cuba minum sikit2 dulu.mcm sy berteguk dah minum so far ok

4y trước

Oo okay . Sbb sy pon baru dgr ni org kata x boleh minum . Teringin sgt td dpt lah minum sikit . Alhamdulillah okay lagi sbb mak sy kata bagus untuk elakkan kencing kotor .