Waktu makan ubat.

Mommy semua boleh share waktu pukul berapa semua mommy2 makan ubat kk bagi? ?

55 Các câu trả lời

Selain wktu pagi. Pagi x berani mkn. Sbb dlu mkn zincofer wktu pagi sy smpi gastrik. Lps dpt tukar ubat ke obimin, sy mkn ptg selalunya.

5y trước

Ok sis tq ☺️

sy kdg2 pagi, pkul 7 cmtu...tp kdg2 nk tunggu pkul 7 tu trlelap, sy telan la malam..sblm tdo..plg lewat 11.30 mlm. haha

Ubat tambah darah mkn sebelum tido. Sbb takut muntah. Tapi pun kadang2 tgh tido pun terjaga sbb nk termuntah 😂

Nurse suggest mkn 1 jam sblm srapan. Time prut ksong ubat akan cpt mresap. Mkn smua 4 jnis tu skali. ☺☺

Pagi.. Selepas subuh.. Sbb masa tu perut tgh btol2 kosong.. Nnti lepas 2jam mkn ubat baru ambil breakfast

Tak tentu. Alhamdulillah tak pernah skip,time makan ubat je tak tentu masa 😂

Sy x mkn ubt yg KK bg tapi sy mkn iberet. Saya mkn ubt dgn jus Oren sblm tdo.

makan waktu nak tido, betul2 dh ngantuk tu dh boleh telan dh 😂

Sy biasa mkn sebelum tidur. Lps mkn terus tidur, takde muntah2

Sebelom tido malam. Nak elak dari terasa nak muntah