Waktu makan ubat.

Mommy semua boleh share waktu pukul berapa semua mommy2 makan ubat kk bagi? ?

55 Các câu trả lời

Tengok pada ubat yg awak dapat, klu dapat 4serangkai tu td doc sye suruh makan pagi sblm makan, jarakkan 2jam & minum dgn air oren utk lbh penyerapan. Klu dapat jenis zincofer (ada yg loya/pening), makan sblm tidur slps makan.

Selalu saya makan obimin & folic acid ikot suka je. Janji makan. Then tetiba nurse cakap tak boleh. kena ada time spesifik yang tetap. Janji sebelum makan and perut kosong. So saya decide melantak ubat before tido je. 😁

3y trước

sebelum sarapan pagi ke?

Sy makan waktu pagi.. 3serangkai tu.sebab pewot kosong mase tu.lps 2jam bawu amik bekpes.. sebab bile mlm xtentu tido pukul berapa dan suke mkn2 kan..bile nak pewot kosongnye😂😂

Zincofer mlm sebelun tido.. Kalsium tu masalah sebab 11pg, 5ptg, 11mlm... Huuu... Loya betul mkn ubat ni... Boleh mkn ubat klu ada air mineral botol sea master je... Huhuhuhu...

Sy makan 5 minit sebelum tidur malam Lepas makan terus panjat katill utk tidurrr Kalau x nanti rasa loya macam nak terkeluar balik semua isi dalam perut i😅😂😂😂

Sya makan pagi sebelum makan nasi..tapi kalau saya ada niat nak minum nescafe ping😆 sya tak makan ubat iron tu..syukur Alhamdulillah sepanjang preggy ni hb tak low..

Makan sebelom tdo malam.xleh telan langsung kalau amik pagi.konfem rsa loya n nak pitam dibuat nye.makan sebelom tdo lagi bagus.xde rsa apa2 sbb Kita lena tdo😂😂

5y trước

Sama la kita huhuh

Saya sebelum tidur , kdg tertidur awal terjaga nak kencing tengah malam baru makan haha. Sbb kalau sy makan awal pg mmg sehrian akan mntah ja crta dia...

Pagi2 sblum subuh dlm 6/6.30 pg boleh lah srpan dlm 8.30 cmtu..sbb sy suka mkn breakfast..tapi sejak mkn zincofer ni mmg lepas subuh tdur semula loya truk..

dulu sy makan pagi ,tapi bila makan pagi je terjejas semua kerja sbb pening muntah teruk semua lah . skrg sblum tidur baru makan . alhamdulillah okay .