Luka czer berdarah sikit

Hi mommy. Saya skrang berpantang hari ke 19 nampak mcm ada darah sikit jee besar jarum 2 titik. Mcm mana ye nak tutup luka tu balik??

2 Các câu trả lời

pi farmasi, cari spray cuci luka dan ubt krim luka operate. lps mndi lap kering, spray ubt kt kwsn luka then biar kering sndri..after that apply cream. buat ulang2 smpai luka kering dan tertutup. tp andaikata bila tekan luka tu ada nanah, cpt2 rujuk dktr.

Jangan lasak. Banyakkan rehat. Slow motion. Dap2 dgn kain bersih yg rendam air suam. Keringkan dgn betul.