Barang baby

Hi mommy saya first time mom biasanya mommy beli barang baby macam carseat & stroller brand apa ye? Kalau boleh yang tak mahal sangat tapi kualiti okay boleh suggest tak? #bantujawab #firstmom #advice #carseatbaby #strollerbaby

15 Các câu trả lời

Boleh try joie.. klu beli dkt shopee kna check btl2 slamat ke x..sy prnah beli stroller murah dkt shopee 150 mcm tu, tp sy rsa x slamat lgsg.. so sy g cari dkt kdai jumpa joie tu ok.. cari yg boleh nmpk & pgg.. carseat beli dkt parkson pn ok.. joie ada je yg murah jugala tp dlm 300-400 cuma bgi sy biar stroller slmat utk ank pkai lg pn klu beli yg bgus boleh simpan elok n pkai utk next baby lg.. ank frst sy beli chicco mmg mahal tp boleh pkai bertahun2..

Untuk carseat saya suggest joie steadi. Anak saya guna sampai 4 tahun. Sekarang sambung ke adik dia pulak. Berbaloi. Untuk stroller saya suggest brand tavo. Harga maybe around rm600 kot sekarang. Tapi berbaloi. Boleh adjust nak bagi duduk atau pun baring. Sesuai semua umur. Dari nb sampai besar lah. Dah 5 tahun saya guna. Sekarang sambung ke adik dia pulak. Lasak ya kitaorang guna. Better beli masa baby expo. Saya beli dekat koopers.

survey dkt shopee klu budget awk tak keras. sbb kt kedai2 fizikal harga dia mmg boleh tahan. carseat sahaja +/- rm200 keatas. stroller +/- rm100 utk yg biasa, dan harga blh up to 1k

sye guna brand little one dkt shopee both carseat dgn stroller, so far pkai dh 3tahun masih bertahan. harga pun mampu milik bawah 200.

Saya beli travel set Joie time sale. Datang sekali dgn carseat newborn. So far selamat dipakai, xde masalah.

awakk, saya pun first mommy. saya beli stroller brand mamakiddies dekat tt. murah je 100 lebih gitu

saya guna brand quinny. kalau nak yg both affordable saya sarankan sweetcherry