Sembang kosong

Mommy pernah tk orang tegur 20weeks perut kecik 🥺fuh nak berderai air mata masa orang tegur keciknya perut , sihat ke anak tu .. Walaupun dia nampak macam kecik dia tak tahu betapa penatnya bawa perutkan ? Betapa sakitny alahan 🥺 tapi mulut dia sesuka hati je cakap macam tu ..

12 Các câu trả lời

tdk perlu peduli apa org ckp sebap keadaan fizikal seseorang berbeza beza . ada yg kurus tp prgnt perut besar dan sebaliknya .. ada jg yg gemuk perut kecil dan ada jg yg besar .. mcm sy badan berisi tapi perut x berapa besar .. klu tahap perkembangan bby tu masa jumpa dr tuk cekup kena rajin bertanya .. satu lg ubat yg kna bagi kat klinik jg lupa mkn.. pastikan mkn mknn yg sihat In shaa Allah bby sihat .. banyakkan berdoa supaya bdn sihat n bby dlm perut tu sihat..

org mmg suka judge pregnant mom.. kalau kena batang hidung sdri kata kita kurang ajar. komen perut org sama mcm body shaming, kalau komen bdn dia tahu plk mrh.. wat pekak je sis. kata apa2 pun nti lagi panjang, compare2 lah apa lah. diam je. sy xbaik sgt, sy diam tp dlm hati kata gi mampus kau lah. jgn ambik hati sis, elok je perut kecik pun, nanti dah bersalin senang flat balik.

Pernah tapi saya jenis yang tak ambil pusing apa orang kata 😁 Sebab saya apa2 akan consult dengan doktor. First pregnancy memang saya ikut nasihat doktor je. Lepas tu banyakkan membaca daripada sumber ilmiah. Itu je yang saya buat. Alhamdulillah anak nak masuk 2 tahun dah. #firstmom

9mo trước

setuju. sy pun sama as long as g checkup baby membesar follow week i dah berpuas hati. mulut org takleh katup but kita boleh ubah mindset kita. kalau kita nak tenang peduli kan kata org. kalau kita terlampau endah kata org tu yg kepala serabut and hati pun sakit 😬😬

As long baby sihat & membesar dgn baik, just ignore jer ckp org. Tak perlu layan sangat sebab kita ngandung bawa baby tau. Nnti stress pun x baik untuk kesihatan baby jugak😊 Just enjoy your pregnancy journey

Sy 23 weeks, mak abah cakap eh tak nampak perut pun. P kedai baby pun promoter tu tanya kak nak beli untuk siapa ya? Hahaha mungkin nampak mcm gemok jee 😂 Tkpelah, janji anak kat dalam sihat2. In sha Allah 🌸

Saya pon perut kecik, saya cakap sebelum mengandung pon dah memang saya dah memang badan kecik nak buat cemana. Jangan risau sis, enjoy je dorang tu menyakitkan hati pandai la 😂❤️

pernah je tapi buat dang je yg penting baby sihat ni smpai dh nk masuk 7buln pun org ckp tk nmpk sgt lah apalah biarlah mulut org yg penting kita je tau betapa penatnya kita bawak perut

Sy dulu sampai nk bersalin org still ckp xnmpk mcm prgnt, mgkin sbb sy mmg plus size. Tp sy lbh suka org xnmpk syg prgnt, biar mcm tba2 ehh dh bersalin bila mengandung nye 😂😂😂

Tak pyh dgr..mcm Sy kurus tinggi skrng dh 26w perut xnmpk sngt tpi bila duduk ada lah nmpk jnji baby sihat cukup sifat..be strong ye mommy

perut kecik lg seronok dr perut besar sis . hiraukan ape org cakap , janji kite tahu kandungan kite sihat .