Rasa perut mengecil

Hi mommy , now i 20 weeks 1 day and rasa mcm baby kurang gerak dri sblum ni , i rasa baby gerak awal like 15/16 weeks and now rasa kurang , rasa perut mengecil , tapi bila tanya hubby dia ckp tak pun , soo ada tak mommy yang sama mcm kite 🥲 ?

6 Các câu trả lời

saya pun masa kandungan usia 5-6 bulan baby active betul.. rasa betul gerakan/tendangan dan tumbukan dia tapi sejak masuk 7-8 bulan nie gerakan baby dah kurang.. ada try scan juga.. tapi tak ada masalah then baru saya faham baby dah makin besar ruangan kat dalam tu makin sempat untuk dia bergerak bebas so sebab tu la macam kurang dari sebelum dia gerakan dia.. so rasa lega sikit la baby saya tak apa2.. biasa la saya pun first time jadi ibu jadi memang ilmu pasal ibu mengandung pasal baby masi kurang lagi.. tapi syukur baby saya ok 😍🥰😘 btw due saya bulan 8.. doakan saya bersalin lancar.. macam nie pulak perasaan ibu2 nak dekat2 due macam2 risau kat kepala tu 🥲🥹

ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh menari dlm tu awak❤️. pergerakan tu ada. mgkin cuma kadang tu awak tak perasan. if risau, ajak husband terus pergi scan dkt klinik swasta. tak perlu tggu. scan tiap2 hari xmenjadi masalah dan xde effect pon dkt baby. atleast lepas scan awak dh xsusah hati😘

sama sy pn sama ..masa baru awal 20 weeks aktf jer tendang2 manja ..dh masuk 23 mcm kurang dh tendang rasa dia ..im first mom ..rasa risau pulak

1y trước

kalau risau jgn tunggu. cari alternatif pergi scan dkt klinik luar. kalau pergi hospital mmg xkn dilayan. sbb masih dibawah 28w. doctor akam utamakan yg lebih emergency.

20w baby kecik lagi, baby still gerak cuma kita je tak rasa, gerak tu halus je. kalau risau, awak pergi scan kat klinik.

Saya haritu mcm sis..rupa nya doktor ckp ruang dlm tu masih besar lagi untuk dia bergerak.

saya 26week rasa yg sama.. kdg risau jgk..

1y trước

kalau risau ambik inisiatif pergi scan dkt klinik luar awak. scan tiap2 mggu pon boleh. sbb scan xde effect pape pon dekat baby. atleast tak susah hati