susah bersalin

hi mommy nk tnyee kit mak saya kata kalau kalau asyik tidur ...dok bring je dlm bilik susah nak bersalin nanti? betul ke mommy ke mak saya sengaja je takotkn saya .hmm sbb saya susah tidur mlm...ptng mcm tu bru lh rasa mengantuk gilaaa...

27 Các câu trả lời

takdela..sy pun jenis tak tido malam..lpas subuh sy tido smpai zohor..malam bjaga je tak bole tido..bila nk dkat bsalin tu banyakkan la bjalan.

tkdeelaaa cuma dekat2 due ni eloklaa rajin2 buat senaman ringan jalan2 klau asyik bring je contraction pun malu2 nk dtg 🤭🤭

x jugak sis...yg penting bykkn berjln...jaga pemakanan...ubat2 klinik jgn tinggal...rehat yg mencukupi...insya allah

So far alhamdulilah sy lahir mudah, dlu masa mengandung kerap tidur siang sbb mlm sudah nk tidur.

Nurse pon ckp gitu kat sy nanti susah nak bersalin.. Kena aktif, kemas rumah ke, jalan2 ke

Btl sis kn kerap berjalan n bt senaman ringan...xblh tido je,nnti ssh nk bersalin

Sy pun pernah dgr benda ni. So kdg2 mmg paksa diri berjalan and banyakkan bgerak

Maybe awal2 blh kot tp hujung2 tu kalau blh aktif. Senang nk beranak nanti..

Kena selalu aktif utk memudahkan proses bersalin nanti

Banyakkn buat berjalan sis, insyaallah mudah bersalin