berat bdn naik

Hi mommy ,nk tanya cmna nk stabilkn berat bdn ye..cbb sy pregnant 30w td checkup nurse bebel cbb over weight 1kg..cara pemaknan mcmana ye

1 Trả lời

Sy dulu masih indulge in cravings, tapi makan kuantiti sangat kecil sekadar nak lepaskan mengidam je. Dan banyak minum air kosong compared to air bergula/makanan manis. Sy buat light exercise, sampai dekat nak bersalin. Boleh google untuk senaman ringan yg selamat untuk pregnant mommies.

5y trước

Sy pun minum ayq msk byk..kurg minum manis..cuma mkn kdg2 tgh2 mlm perut rasa senak lapar..sy mkn tu pun just roti ja..klaw ngidam pun sy jrg ngidam mknn ...mybe nasi kandar penyebab berat sy naik kot..ke cmne😅