Cadangan

mintak pndangan ibu mengandung , mcm mana ye nk naikkan berat bdn . berat bdn sebelum khwin 35 je , last checkup 37kg je , harini checkup naik sikit , 37.5kg macam mana ye nk naik kan ? ada masalah hb jugak mcm mana ye, sebelum ni turun 9.2 tadi checkup naik sikit 9.5 je . ada cara lain tak? pleaseeee

2 Các câu trả lời

Wahh lebih kurang berat sy lah...sy sblum ne berat 36kg je....last checkup berat 43kg msa ne dh 27week....x plu risau pasal berat badan to...awal2 mgndung pun sy cuma naik 0.5kg je...lama2 start naik 1-2kg

Banyakkan minum susu, jambu batu, delima, kurma, bayam. Kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Banyakkan minum air limau kasturi tanpa gula dgn ubat kk.