Hila boleh start cuti kerja?

Hi mommy, nak tanya.. bila kita boleh start cuti bersalin kalau kandungan dah 9 bulan ya?

1 Trả lời

awak lah yg kena plan. awak je tahu bila patut start or boleh start cuti atau tak. sbb policy company lain2. sy mggu ni dah week 36. mggu ni sy last kerja. sbb bersalin can happen any time esp masa week 36 until 40 ni. yg bersalin awal pun ade mggu 33 la 35 la.

1y trước

sambil tggu2 nk due n beli brg baby semua, awak boleh bykkn membaca, join free online class n tnya org2 yg berpengalaman. klau boleh tnya yg baru lg beranak. sbb sy pun first time mum jugak. nk ade anak ni sama je mcm nk kahwin. kena lengkapkan diri dgn ilmu n kursus itu ini. baca buku2 sume. sbb nk harap org share je pun x boleh jugak. pengalaman stiap org sume lain2. at least kita dh standby basic knowledge so nnt anak dh kluar xde lah blur sgt. moga urusan kita dipermudahkan ye. :)