Bila mula cuti rehat sebelum bersalin?

Ada ibu hamil yg bekerja tak? Biasanya bila ibu² start amik cuti utk brehat sebagai persediaan utk bersalin ya?

6 Các câu trả lời

Dulu masa anak yg first sy amik cuti bersalin 2mggu awal dr trkh due..lps tu bersalin lak overdue 3hari, rasa cam rugi plak amik awal2. Sbb nnt baby xsmpai 3bln dah msk keje semula😅 so anak yg kedua plak sy amik lesson dr yg first tu, xcuti awal. Hari khamis keje, jumaat pagi tu tgh bersiap kt umah nk g keje time tu air ketuban pecah. Trus kena tahan ke lr alhamdulillah🥰

sy ank 1st bsalin 37w xsempat ambik cuti bersalin. yg 2nd ambik 2w awl tp dia keluar 36w jd cuti tu batal, keluar lg awai dr d jangka. yg 3rd ni abah dia pesan ambik awai 1 bln 😅😅😅. ntah la mcm awai je 1 bln tu tp tgk sejarah yg 2 org sblm ni mcm kena ambik awai je

ambik cuti minggu hari bersalin tu. sekarang lagi 2 minggu nk bersalin. tak tau la sempat ke tak nak merasa cuti rehat tu

sy x ambil cuti bersalin pon , bersalin awl dr jgkaan sbb aktif sgt. kbtulan tpt kja rumah & hospital dkt

masa sakit2 nak bersalin tu dekat sekolah masih mengajar 😂😂

2 mggu awl😁