Fiest time here, ada sape due 11 mac x? Bila nak start amik cuti bersalin

Bila nak start amik cuti bersalin?

7 Các câu trả lời

Saya mintak 19hari awal, minggu depan baru start cuti, sebab dah tak larat sangat, nak jalan sakit nak bergerak sikit pun sakit kelangkang. Pergi kerja perjalanan 1 jam lebih, suami risau tu dia suruh cuti awal. Dekat office & rumah memang saya aktif naik turun tangga, buat kerja semua. Tanda dah keluar sikit sikit..

if dah xlarat, awak nak ambik 2minggu awak pon boleh dear. if larat boleh nak kerja sampai hari bersalin. mcm saya both anak sy berkerja sampai hari sy bersalin. anak 1st turun tanda masa sampai rumah lepas balik kije. anak 2nd sakit kt tmpt kije

kalau sis larat amik cuti seminggu sebelum due date . tapi bagi saya laa 1/3 tu dah boleh amik cuti rehatkan diri ( sambil² tu buat senaman ringan untuk cepat buka jalan ) siapkan diri dan baju untuk ke LR .

dlu sy ambik 1 minggu sebelum due date...sbb nk rehatkn badan..lagi satu mne tau baby nk keluar awal kn...mcm sy baby keluar 3 hari awal..so be prepare is better

peruntukan maternity leave brp lama? if panjang ok la amek awal minggu2, if tak lama blh lebihkan lepas bersalin

Kalau ikut akta labour law, maternity leave 98hari. Biasanya i ambil seminggu sebelum due

I due 10. Start amik cuti 1mac. Working from home je. Now belum ada tanda lagi..