Kerja Swasta

Hi mommy, Nak tanya ada tak yg kerja swasta? Company bagi maternity leave berapa hari? Saya confused 😅

26 Các câu trả lời

Swasta selalunya company akan ambil 60hari sahaja. Company saya pon 60hari jugak. Limit sampai 5kali je

Depends dgn company masing2. Company sy boss dah siap2 offer paid leave 3bulan, alhamdulillah 😍

If swasta normal they gv 2 months, mutli company swasta 3 bulan ada yg beri..u must request HR

i kerja swasta dpt cuti 3 bulan bergaji dan boleh amek lagi sebulan tapi yg tu unpaid

Company saya still 60 hari. Rasanya akta tu belum dilaksanakan sepenuhnya di swasta

2 bulan… 90 hari belum kuatkuasa .. pekeliling belum ada

90 hari.. Boleh contact HR company awak untuk kepastian..

ikut akta smpai 90 hari but depends on company jugak

60 hari je swasta...sy pun nanti apply 60 hari je..

saya sbb 1st baby dpt cuti 6bulan ... Alhamdulillah