HCG positive ??

Hi Mommy.. nak minta pandangan/pndapat ni.. Situasi sy ialah sy memang period x regular dari remaja.. dah kawin 2tahun..tapi blm ada anak.. period memang x regular biar pun dah kahwin, so last 2 week sy try prgi klnik private, nak minta ubat utk bagi datang period..(Norculut 5mg) mkn 2bji stiap mlm slma 5hari , sblm mkn ubat sy dah cek upt confirm negative, so sy start mkn.. Sy memang pernah mkn ubat ni sblm2 ni, dan confirm slpas 3hari ubat habis, sy akan dtg period.. But this time, dah lebi 1minggu sy masi x datang period.. so sy try cek UPT, naik double line.. So sy tgh confius skg, sbb spnjg 2 minggu sejak sy start makan ubat tu sy xda bersama dengan suami ( sbb sy plan nak kluarkan darah period ) .. Persoalan sy, ada kah sy btl2 pregnant atau ubat tersebut yang buat HCG postive? Any clue?

1 Trả lời

hurm. jika puan chck upt tndanya adalah positif..better puan g ke klnik yg puan mntk ubt tuk turun drh tu balik dan chck bagaimana keadaan kandungan puan skrng .ada kesan smpingan tak pd bby jika dh mkn ubt tersebut..sbb doc lebih tahu kondisi puan bagaimana..sebaiknya puan rjuk balik pd doc pakar bagaimana...doa sy pd puan..mg dpmudahkan segala urusan puan..aamiin

4y trước

Amin ..tq :)