Folic asid

Mommy mommy semua makan folic asid time bila? Lepas makan pagi ke lepas makan tengah hari ke atau sebelum tidur? Ada orang kata lepas makan folic asid tak boleh makan benda lain, kalau makan benda lain lepas makan folic asid nanti jadi sia sia sebab hilang dia punya function.

2 Các câu trả lời

Xkisah sis .. nk mkn time bila..jnji amek jgn lebih 5mg sehari..sy mkn sebelum bfast..bgn tdow je terus makan sorg sebiji laki bini.. 😂... xpenah dgr plak function bleh hilang kalau ada mkn benda lain.. 😊

5y trước

Ohh ye ke.. Baik sis terima kasih 🤗

doc sarankan 2 jam lepas mkn atau 2 jam sebelum makan ..