Asid folic

Assalamualaikum, saya nak Tanya. Sampai bila nak makan asid folic? Sampai kandungan berapa minggu kena makan asid folic. Blh bagi penjelasan

4 Các câu trả lời

macam saya , pernah ada sejarah keguguran.. doc nasihat kan saya untuk makan folic asid sejak lepas keguguran tu , sampai sekarang pregnant lagi , sampai bersalin nanti.. cuba la tanya doc..

sepanjang kehamilan kena makan acid folic.. kkia kan akan bagi tiap kali dah habis

folic acid makan sepanjang trimester 1, 12 minggu.

4mo trước

Oo smpai 12weeks je. Anak sulong dulu sy xpernah makan ms preggy sbb dh makan 3month before prggy . Heheh tu sbb xtauu . Sekarang baru tau Tqqq

sampai 12 minggu sahaja.