Melecet

Hi mommy, krim jenama ape yg sesuai utk punggunng baby yg melecet?

41 Các câu trả lời

Baby sy cream apapun melecet dari diapers cream Anakku, Sleek Baby, Sudocrem, etc lagi merah melecet dibuatnya ni semua ada chemical. Akhirnya, mula2 pembantu cadangkan pakai minyak kelapa/olive oil mmg lagi cantik kulit baby. Titiskan or calit sikit jer di setiap celah kelengkang, punggung, pelipat baby. Sis boleh juga pakai baby massage oil Buds Organic. Pesanan, kerap tukar diapers baby jgn tggu penuh esp. bagi yg kulit sensitive mcm anak sy.

Kalau boleh baby jangan biarkan pakai 1 pampers tu dlm satu tempoh yg lama nanti lama2 bontot dia akan merah dan melecet disbbkan air kencing dia. Setiap 4 jam kalau boleh tukar la. Kulit baby sgt sensitive. Pastu time tukar pampers tu letak bedak sikit

Sy xguna cream pn.. Npk je dh start merwh sy buh bexak allano amway.. Lps 2 hilang merah2 sebelum dia jd lbh keruk. Kt muka pn sama agk2 dh naik merqh buh je bdk 2..alhamdulillah ok

Kwn sy guna vaseline je. Dia ckp effective drpd nk pening2 beli krim diaper. Mak n anak blh pakai. Tp jgn gatal pego cmpur dgn bedak n lotion2 lain

Pengalaman saya krim zinc oxide. Sbb dy kering dan kembalikan warna kulit baby yg melecet tu. Tapi boleh dapat dekat Klinik Kesihatan sahaja.

Bepanthen. Anak sy, lepas sekali pkai terus hilang merah. Pernah try seba med. Tp, xsecepat bepamthen hilangkan melecet

5y trước

saya pun pakai bepanthen ms anak saya kecil dulu,berkesan utk dua2 beradik

herba blend sy pkai utk ank sy ok.. melecet ka.. ank ruam leher ke muka ke in sha Allah ok..

Xprlu pelik2 pkai ubat.pling senang tepung ubi.mmng jamin elok😄

terima kasih mummy 2 semua...sy akan yry cari krim yg sesuai...

sy just sapu vaseline klu ank melecet n cepat kering