Jerawat badan

Mommy ada tk tumbuh Jerawat dekat badan tapi penuh bahagian dada je ? Saya tengah pregnant first trimester . Makin hari makin penuhh , banyak yg tumbuh . Any tips nk kurangkan jerawat ni tak ? #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

15 Các câu trả lời

sy masa pregnant anak pertama 2013..naik jerawat badan tapi dekat belakang je dekat bahu2 bnyak sgt dia punya sakit + gatal + tak selesa lagi...orng kata baby girl sy tak percaya..sebab Sy suka tngok barang2 baby boy dari girl...scan bnyak kali pon tak nampak baby tak nak kasi Keja sama...last2 kluar yess betul baby girl... jerawat bdn tu pon makin lama makin hilang...2021 sy pregnant baby boy badan sy tak de naik jerawat..cuba dia hitam celah2 ketiak leher dia gelap...now pregnant no3 ada jerawat bdn tapi tak bnyak sikit2 je...scan Dr kata pon kemukinan girl😊

1y trước

lain baby lain alahan dia yunk😊 nnti dia hilang jgn risau k..

saya awal second trimester baru naik, kt dada & atas breast tapi tak sakit tak gatal. sy biarkan je 🤣 kdg sy sapu jgk minyak argan oil sikit². skrg dh masuk 3rd trimester still ada, klu hilang nnti naik kt tmpt lain pulak

1y trước

sama lar kita

saye penuh kat belakang badan + dada. muka pun naik jerawat jenis bekas hitam gitu. leher hitam legam 😥 ni anak second. anak first dulu, tak teruk macamni. tapi jangan risau, lepas bersalin nanti dia hilang sendiri 😘

1y trước

sama dengan saye 😰

Sy pun samaaaa,start tak tahu pregnant hrtu dah naik byk dkt dada.Mcm pelik igtkan allergic sabun ke apa rupanya pregnant and sampai skrg masih ada masalah jerawat badan ni.

Saya pun banyak naik kat dada masa preggy. Now dah bersalin anak 3month+ masih lagi ada bekas2 gelap jerawat tu. Tak tau dah nak buat apa🥲

normal tu, hormon time pregnant berubah. awak boleh try tukar sabun mandi, pakai sabun sebamed ke, sabun yang antibacterial.

1y trước

Okay sis thankyou ❤️

Sy nk msuk 3rd trimrtes bru ade jrawat bdn tp kt bkng je kt tepi2 dctr kata hormon je nnt lps bslin blh hlng juga

1y trước

Hmm . Saya punya dia kecut lepastu tinggalkan kesan , dh mcm polkadot dah dada saya 😭

saya pun.. tapi kat belakang. Saya guna ni sis. pada saya efektif. tapi kena rajin2 la spray pada kulit bersih

1y trước

Thankyou sis ❤️

Saya pun ada sis.. jerawat di bahagian dada dan belakang badan. Last week sy ada bagitahu doc masa check up..

1y trước

Doc bagi ubat loratadine

sy pn sama sis..dada bnyk jerawat2 kecil...sy guna sabun antibactrial je...org ckp tu alahan sy biarkn je

1y trước

sy pkai sabun nixordem...stakat ni ok ada kurg sikit jerawat bdn