Xsure date last period! ?

hi mommies, i dah pergi check syukur baby oke, dalam rahim, kaki and tangan pon dh nampak, denyutan jantungnye hehe excited tgok.. cuma i terlalu kurus berat 38 je adudu, hb pon rendah doc suruh makn kerang and sayur hijau, utk susu pulak xkesah kalau bkn susu ibu pon, tpi kene scan 2 weeks lgi utk confirm size baby, sebb xsure period last 21mac tu first or last... agk agk leceh x nak kire?

2 Các câu trả lời

hai mommy, no worries. nnt doc akan scan dan akan ukur baby utk dpt due date. selalunya due date akan dikira hari first period, so maksudnya hari pertama la darah haid turun. kalo hb low tu, mommy boleh la cuba makan jambu batu, kerang, bayam merah ya 🤗 berat tuu nnt makin lama akan naik bila dh preggy nnt. okay mommy congrats and enjoy the journey life in pregnancy 😉

5y trước

Ouh jambu batu pon oke ye hehe thnks sis... U too oke 😘

Xyah rsau sis.. Kalo sis ada tanda mna² kalendar, mybe sis ingat tu. Sy biasanya tick kat kalendar hp je bila 1st n last haid

5y trước

Hhihi tpi lpas khwin.. Blik honeymoon ade period.. Date tk tick kat mana mana pun sis.. Pastu hujung bln 5 hsbnd sruh beli HCG tu check sebb lepastu dh xperiod.. Seklai naik double line hehe