Perut i taknampak even i dah 3months

I nak tnya mommy" yg kt luar sana tu. I ni sebenarnya kurus and kurus i tu kurus sangat. Berat i just 44kg and i punya tinggi pulak 169cm, mmg org yg kurus mcm i ni klau prgnnt mmg taknampak perut eh? I dah masuk 3bulan, but i nmpk dekat perut i ada line hitam.? I prgnnt tp nmpk mcm tak, sebb kurus. Ke kandungan i ad masalah. Haritu i ad checkup jantung bby brdenyut semua oke. Cuma satu masalah yg i takut perut i tknmpk😩😩. #firstbaby #ingintahu

11 Các câu trả lời

awk, pls don't think too much. baru 3 bulan kan? long way to go my dear. 3 bulan fetus size around 2.5 inch..kecil lg. it's totally normal if perut tak nampak at this moment. they will slowly membesar, it takes time. if u see pregnant mom with bump, most probably dia dh nk masuk 3rd trimester . and most importantly, if ur kandungan has a problem, the doctor will notify awk. ur duty is get healthy diet/meal, mkn ubat on time and study abt parenting ok? ☺️

1y trước

ur most welcome 🤗

i lagi underweight dari you. 38kg je. bila orang tegur tak macam preggy tu koyak juga la mula mula. but bila dah 5months baru nampak baby bump. 3months awal lagi. still kecil. they will slowly grow up, same goes with baby bump. takes time. i pun dulu tengok baby bump orang besar macam best je. tapi baby bump tak penting, yang penting baby tu sihat dalam rahim kita, tu dah memadai.

1y trước

berat kita sama! and yes 5 bulan baru ada baby bump tu pun tk besar sgt…org asyik ckp perut i kecik je 🥹

normal je sis baru 3 bulan.. 4 bulan keatas baru nampak perut.. sy ni lagi kurus😂 sblm pregnant 38kg je..lps 4 bulan preggy naik 50kg. perut kita berbeza-beza kebesaran dia.yg penting baby sihat je masa check up

normal sis.. krn bru 3 bln. sy nk masuk 5 bln barulah nmpk sikit tu pon org tgur x nmpk pn perut. asalkan dr cek sihat, ada jantung bdenyut, ada pkembangan tumbesaran alhamdulillah..

Awk saya 5 bulan baru nampak perut. Selama 5 bulan boleh pakai jeans 😂 ada kwn saya sampai dh nak bsalin org xtau dia mengandung sbb xnmpk langsung. dia pun kecik je orgnya..

Lebih kurang sja kita sis. Sya tinggi 161 berat 43 😂 biasa nya nmpk 5/6 bulan bru nmpk besar sikit. Anak sya no 1 dan no2 mcm tu dah 5/6 bulan bru nmpk 🤭

1y trước

Oke, thankyou sis 🩷

sabar yer.. sy dl first baby pon mcm tu 5-6 bln br nampak... now pregnent baby ke 4 cepat sgt pulak nmpak mgkin sbb lemak dah bertapa disitu😅

normal...sy mgndng kli ke 4 skrg smua xnmpk perut sma jer...tp sy berbdn besar...jnji baby ada gerak2 🤗 n sihat kat dlm

Normal je sis, nanti nak masuk 5/6 bulan slowly nmpk. Masa sy pun kecik je, x nmpk sngt, tapi alhamdulillah baby sihat je 🥰

1y trước

Alhamdulillah, thnkyou sis. Lega sikit hati ni 🤍

jgn risau nnti 6 bln ke atas bru nmpk...sy yg bdn bsar pun dh 5 bln xnmpk lg..jnji baby sihat dlm kndungan..