Breast Pum

Hi mommies..Wajib ke stiap ibu punyai breast pum? pakai brand apa paling best ek? kalau sudi share tips la?

3 Các câu trả lời

Breast pump tak wajib pun kalau ibu yg tak bekerja dan boleh fully bf baby kat rumah. Kalau ibu yg jenis susu tak banyak pun tak perlu pun beli. Kalau nak beli pun, boleh beli yg manual je. Kalau malas, boleh pakai yg elektrik. Cepat. Utk elak puting sakit dan luka, beli silicone cover. Kalau ibu yg bekerja atau ibu yg jenis susu banyak, breast pump adalah 1 keperluan utk elakkan dari bengkak susu. Nak pam manual pun boleh tapi lambat la. Sy pakai brand fiffy, complete set sekali dgn puting botol semua ada. Setting pun nice je.

kene la beli,takpayah beli yg elektrik tu silap² luka puting pastu tak pakai😂 pedih tau kalau luka.beli yg silicon manual pump tu je,stanby 2. kt shoppe 2pcs baru rm13 heheh..takde la rasa membazir.tpi kalau awak keje kne la beli jugak.kang basah baju,bazir susu badan. skrg kan ada yg handsfree masok dlm bra je..hihi

Tak wajib. Saya beli, pastu tak pakai pun. 😂

5y trước

ok sis thanks for sharing hehehe