7 weeks...still no heartbeat

Hi mommies...Saya baru mengandung selepas 8 tahun berkahwin. Kini sudah 7 minggu tapi doktor kata belum ada heartbeat baby (melalui vaginal ultrasound). Doktor bg hanya seminggu lagi. Kalau masih tiada heartbeat, kena buat DNC. Adatak sesiapa di sini alami masalah sama macam ni? Minta tolong mommies...

20 Các câu trả lời

smga ad keajaiban utk u sis ☺️ Sma-sma sy doakan utk awak dan sy .. Smga Tuhan selamatkan kandungan kita , dan baby sihat-sihat sja hingga bersalin .. Actually , sy 9weeks scan (biasa) ad kantung , ad baby nmpk ckup sifat tp heartbeat xnmpak ... repeat scan 13/1 , sy sgt mngharapkan Tuhan tnjukkan heartbeat bby sy ...

Assalam.....sy dah 7w...mlm td Kuar darah period tp sikit je kat jari....hr Isnin ni baru kena jumpa doktor dan buka buku pink... keluar bnyk baru sy p klinik nk cek....nk tanya ade tak yg pernah pregnant tp keluar darah ... kandungan dia ok xde masalah@sebaliknya?

3y trước

Sebelum ni sye pun mcm tu sis. Kerap keluar drh. Tpi x byk.. Sis jgn buat kje berat dan byk kn rehat.. Tu biasa nye uri nk lekat. Jgn risau sgt.. Dan skrg alhamdulillah sye hampir masuk 7bln dh...

Sama mcm saya.. After 8 years waiting for second child.. Pregnant kali ke2.. First scan 4 week nmpk kantung, 7 weeks nmpk baby tpi x dpt kesan heartbeat..kena repeat lagi 8 week nnti.. Harap2 baby ok.. Semoga baik2 ajer.. Kita same2 doa pada tuhan..

Better tunggu and buat second and third opinion. Pegi klinik swasta lain untuk but scan. But better tunggu 10weeks baru decide. Kalau x de heartbeat. Its better biar dia jatuh sendiri.

Bawa berdoa sis 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 tenangkan diri n i knew God knows.. 8 years is such a long waiting but Whatever it is Harap sis sentiasa positif ya..

Sis better tnggu sampai 10weeks , baru scan balik, lagi 1, if betol2 no heartbeat dlm masa terdekat, kantung akn jatuh sendiri (gugur).

Saye 6week scan adr kantung je . 10w pegi lagi ade dh jantung siap tendang2 lagi kt dlm . Walaupun luaran belum rasa di tendang

Sy 7w kantung je. Repeat scan balik alhamdulillah dah ada heartbeat. Siap nampak kaki dan tangan gerak2

By right 7 weeks mmg blm nmpk heartbeat. 9 weeks ke atas baru nmpak heartbeat. Ukuran kantung ok kan?

tggu lg sbulan/2 bln..sbb xsmua baby pkmbgn die cpt..doc klu xnpk tu nt mcm2 ksimpulan die buat.....

4y trước

betul 2 sis sume pregnant tk sama.. tgu dlue sampai 11week ke ats saya je 12week baru ade heart beat..