Cara BERKESAN Atasi Puting Melecet/Merekah

Hi Mommies! Pernah alami masalah puting melecet/merekah?😣 Apa yang anda lakukan untuk ELAK ia dari berlaku? Kongsikan dengan kami dan pengguna lain cara BERKESAN anda di ruangan komen, OK!😉 Pendapat anda sangat membantu buat ibu-ibu di luar sana🤗

Cara BERKESAN Atasi Puting Melecet/Merekah
25 Các câu trả lời

Letak air susu ibu di sekeliling puting, ketika anak nak menyusu basah kan puting ibu terlebih dulu dgn air susu ibu..

tgh menahan sakit la ni.. ank hr ni br 20hr..nk mandi pn pedih rase nk skip je area situ tp xbleh la plak.. huhu

4y trước

Sama

hehehe ada gak pngalaman 5 hari lps kluar wad puting merekah n brdarah,takot sgt nk bgi bby susu msa tu😅

4y trước

Sama sis..

Kalau sy dulu sy guna air susu sy sendiri utk ubt puting melecet .. alhamdulillah xlama trus baik

Klau saya lepas susukan akan ambil kain bshkn dgn air suam & sapu area situ lepas ank menyusu.

4y trước

Utk bdn sy alhmdulillh bkesan.

Ada x mummy2 di sini, klu puting luka dia macam ulser pastu lama nak sembuh??

Guna krim khas untuk puting setiap kali selepas atau sebelum menyusu.

Pastikan mulut bayi menyusu dengan keadaan pelekapan yang betul

Mula2 menyusukan memang rasa sakit sampai luka...

Sapu dengan air susu badan area puting