Berat badan turun..

Hi mommies..Ni pregnancy sy yg ke3, Alhamdullilah ni dh mggu ke8..tp ape merisaukn sy skrg,sy hlg berat bdn almost 8kg..utk previous pregnancy sy xde mslh mcmni,alahan sy truk jgk yg ni,dgn x bole mkn, bloating tummy,n pedih hulu hti..melepek tu xyah ckp,mmg sy xbole buat ape..sy risaukn yg dlm perut bila sy xbole mkn,suami beli kn folic acid n pati delima,bole ke sy consume both tnpa mkn?kdg bila sy pksa mkn,sy akn mnth smpai lembik..sy nk tnya,mcmne mommies handle situasi n alahan? Sbb sy ksiankn ank2,dh x trurus 😅 And lgi 1,ade ubat ke utk krangkn alahan ni? Bahaya ke utk ibu hmil yg 1st trimester hlg brat bdn dgn mndadak? Ape ptt sy buat?? Tq mommies gorgeous 😍

4 Các câu trả lời

kalau saya, ubat tahan muntah brand veloxin. untuk acid folid brand maltofer. acid folid maltofer flavour chocolate, kemam² je. hehehe. untuk previous pregnancy saya dulu, saya makan je semua benda, tapi kalau muntah, biar je muntah, janji makan🤣

10mo trước

semoga kuat ok sis. saya pun tengah preggy lagi. alahan kurang. hehehe 🥰

sama saya jugak sis. anak ke 3 jugakk ni. badan asyik melepek je . anak2 kesian sbb tak terurus. saya pun mcm nak try makan pati delima tu . tapi macam risau pulak 😅

10mo trước

sy consume utk pregnancy dlu,ok..still bole mkn,yg nie mnth byk,so bila mntah tu pdih sgt dada..nges2 sy tgk ank,lpas mndi n bgi mkn,trus mlepek dh,ank2 ajk main pun smbil bring je sy bole..kdg mkn depa trabai 😭semoga kita kuat ye sis..hihihi

Ada ubat loya thn mnth klu kat swsta doc akan bg..cb g klinik consult dgn doc..klu gov ssh sikit nk bg ubat mmg kn pgi swsta ni brdsarkan pnglmn sy

10mo trước

Semoga dpermudh kan urusan kita ibu2 hamil 🤲🏻🤲🏻

minum susu calla milk sis, inshaAllah alahan akan bekurang

10mo trước

bole cuba cri nanti..ade mnm susu jgk,tp tu laa mcm biasa,kluar lgi byk dri yg msok 😅