alahan

haiii semua...sy nk tnya...sy preggy baru lg br msuk 6w...tp kali ni sy punya alahan angin dlm bdn terlalu bnyk...sy x lalu mkn.... smlm dh mula start muntah kuning..bdn jd letih lesu..kerap sgt baring n tdo...sian ank2 dan suami sy...sy x larat nk masuk ke dapur...bau masak pon x lalu...sy hnya nagis jer dgn bdn x larat...n tgk ank2 tolong bg petua apa2 untuk tangani masalah sy ini...tq

9 Các câu trả lời

Saya 8weeks until 15.. Alami alahan macam tu. Berat turun mendadak. Makan apa semua xkena, asyik keluar semula. Then sy cuba makan bubur + sambal kicap isi ikan bilis dan kentang. Sekarang dah okay. Sy terfikir juga, kenapa jadi okay. Mgkin masakan tu terlampau banyak bawang besar & kentang. Angin pun berkurang. Hahah😅tah la sy pun xpasti betul ke tidak tu sebab² nya ka

Hai sis, saya pregnant anak kedua start alahan dari 6week sampai 12 week. Memang teruk macam sis, tak lalu makan, sampai kena masuk air, masak tak boleh. Nasib baik suami faham, alhamdulillah sekarang dah masuk trimester kedua alahan dah elok, awak boleh pergi klinik dah minta ubat tahan muntah untuk orang mengandung,

sama mcm sy sis .. pg2 je dh rase loya2 .. tp bila sy bngun pg sy mkn roti or buah xde rase mual2 pon .. kalau mkn lmbt jd msok angin.. tu sbb muntah smpai kelua kuning .. bila mcm tu rase x larat sngt . kpala berdenyut2 .. kesimpulan nya pg bngun tdo kna isi perut .

Sy pon teruk alahan bau. Bawang, nasi, ayam, mknn tumis semua xdpt akan uwek balik. Cara sy, sy mkn roti putih(since kt niah susah cari wholemeal), biskut2(wheatameal), n such. Buah epal yg masam n oren sunkis mmg fav.. Kena cuba jaya sis. Semoga dipermudah ya

Nothing can be done. Bau bauan mmg biasalah, terpaksalah mohon suami sis fhm.. Sy dulu masak pakai mask letak tisu berminyak cap kapak.. 😂😂

1st jgn nangis. 2nd sy hrp suami puan seorg yg memahami. perubahan hormon tu sis..

Bykkn bersabar yer sis...hrp suami sis faham...semoga dipermudahkan...amin 🤲🏻

Sy pon sma mcm awk mommy..mkn mntah.da xde tnaga...bdn sy mnggigil x mkn

Sama... Any tips