Keguguran Rambut

Hi mommies! Macam mana nak kurangkan keguguran rambut. Lately agak teruk dan sedih tengok banyak rambut gugur ? Before & selepas bersalin takda pun macam ni. Ada apa2 cara/tips untuk kurangkan keguguran? ? #baby3bulan28hari #sispening

19 Các câu trả lời

Same la sy pon.. start ank msuk 3bln.. sy perasan rmbt bnyk gugur.. sblm pregmant gugur jgk.. tp xbnyk cm skrg.. mse preggy plak rmbt xgugur.. mkin lebat ade la.. stress tgk rmbt ats lantai, ats katil... Tkt anak termkn je... Srh suami ptg.. dia ckp xpndai.. aduhaiii... Pkp ni mne ade buke kdai gntng... Sis is murung tgk rmbt gugur...

4y trước

Tu la.. xjmpe petua lg xnk bg rmbt bnyk gugur....

Saya memang amalkan siram rambut dengan santan segar dari zaman sekolah..pastu balut kepala selama satu jam atau nak pakai sampai tertdo pon okay..pastu baru cuci dengan syampu..alhamdulillah dah lebat balik rambut sebab lepas beranak haritu dia gugur jgk🙂🙂

4y trước

Ur welcome💞

Boleh cuba syampu hijab sunsilk baru yg botol kaler oren.. Mana tau berkesan kat korg.. Dulu pun sy camtu, mcm² syampu jugak dh try, camtu jugak.. Sjak guna syampu tu, semakin bkurg lh jugak keguguran..

4y trước

InsyaAllah... Boleh cuba.. Mana tau berkesan... Klu sy dh okay dh... Tak lh kata tak gugur lgsung, tp nmpk bkurg dr sblm.. Time sikat rmbut tgh basah tu, tertarik lh jugak.. Tp xbyk... Bleh try..

Cik pia da 8 bln masih gugur rambut.dr paras pinggang keparas cuping telinga rambut pun masih gugur jgk..dulu down kejap..sikat sikit mcm apa lekat.sekarang x sikat rambut.tkt nk tgk hahaja

4y trước

Hahh sama laa. Buat masa ni takut nak sikat rambut, lagi sikit lagi banyak gugur. Baik biar kan jee 😆

Kannn. Sama lah, sebelum & lepas bersalin takde masalah langsung. Hormon gugur tu dtg time baby dah 5 bulan. Tiap hari wajib vaccuum lantai yg PENUHHH RAMBUT 😭😭

4y trước

Samalah aduhai. Bertambah lah kerja harian. Kena vacuum everyday 😣

Mcm xde cara je. Ank sy dh 5 bln. Rambut bersepah. Tak larat nk kutip da. Membebel laki bila rambut penuh rumah. 😂 Dh sapu, ada jgk muncul. Bila ntah luruh. 😅

4y trước

Kann merata tempat ada. Dalam bilik,tuang tamu, dalam bilik air 🤦🏼‍♀️ 😭

sy tiap kali shampoo rmbut cmpur dgn aloe vera yg jual kt guardian tu kulit kepala jd sejuk ja..kurang skit rmbut ggur..xpon bole try bli vitamin nie

4y trước

Ohh okay. Boleh try ni. Thanks for your suggestion ! 🥰

Sama..kadang2 sebulan tak sikat rambut sbb gugur byak sngt..dh botak kt tengah2,,sampai husband suh g hospital cek kot2 ad penyakit😅😅

Sy pun..masa pregnant elok jer xde gugur..now baby 3bulan rambut byk gugur..musim pkp ni xde kedai gunting buka pula..

4y trước

Betul. Saloon tak buka 😩

sama laaa sy... hari hari sapu rambut... last2 fed up terus suruh suami ptong kasi pendek rambut 🤣🤣🤣

4y trước

Nak potong pendek mcm sayanggg 😭