Susu formula

Hi mommies, Dulu baby consume novalac & lactogen jadi cirit birit..so sy assume anak alah dgn susu laktosa..so sy tukar ke isomil..tapi anak jadi tidur malam yg sgt lama (10-12jam) tanpa menyusu..siang berjaga pun menyusu sangat sikit..adakah susu tidak bersesuaian? Boleh review susu isomil okay ke tak utk baby ?

1 Trả lời

Maaf, saya tak de experience beri anak minum susu isomil lagi setakat ni. Saya kurang pasti tentang tidur lama, adakah ia salah satu tanda susu tak sesuai. Sebab berdasarkan pembacaan saya sebelum ni, kalau anak tak sesuai dengan certain susu formula, dia akan cirit birit atau sembelit, muntah. Nanti saya try search di Internet kot2 jumpa situasi yg sama dengan puan daripada ibu lain. Kalau saya jumpa, saya akan edit comment ni dan sertakan link ye. Selain susu isomil, saya tahu lagi satu susu tanpa laktosa iaitu Similac. Mungkin puan boleh cuba susu Similac. #TAPsupermoms