Induce of Labor (40w)

Hi mommies, Ade sapa2 kat sini mommy pernah ade kes DGM maksudnya sangkut pada result minum air gula yg kedua tapi bile buat BSP dua minggu skali dgn cara diet control… then, bacaan BSP mmg normal je… then dapat komen dr doktor incase belom bersalin sampai ke 40w tu kena induce… ade tak mommy yg ade kes mcm ni and kena bersalin induce mase 40w… mase bersalin tu normal ke czer and berat anak mase tu berapa mase lahir? Sbb sekarang ni sy dah 39w5d dan tgh nak admit wad… mase dktor check, bukaan dah 2cm… berat baby anggaran 3.4kg… #ingintahu

5 Các câu trả lời

Sy gdm diet control. 39w sy kena serah diri sbb baby x membesar jd dia paksa brnk kena induce. Buh belon, buh ubat. Lps buh ubt jntng baby x cntik n jln x buka. 4cm je. Lps tu kena emergency czer. Ank kedua. Ank pertama czer jgk. Berat 2.45kg je

7mo trước

Takpe, asalkan mommy and baby sihat… tahniah