Start makan

Hi mommies yg ad anak 6 bulan ke atas.. Bleh share resipi x nk bg anak makan apa ye bila dah 6 bulan ni?

2 Các câu trả lời

Utk 6 bulan blh bg bubur kosong utk permulaan selama 3 hari n lps 3 hari blhla try bubur + bayam, bubur + carrot, bubur + brokoli, elakkan perkenal mknn manis terlalu awal seperti nestum utk elakkan baby tolak mknn tawar...sis bole join group Happy Baby Foods Malaysia kt fb...byk resepi sdp2 n sihat utk baby yg blh dijadikan panduan...slmt mencuba ye sis...

Hurmm... Kalau sis xde idea sis blh rujuk juge pd buku bby yg nurse bg tuk g kk stiap kali g mik injection tiap2 bulan..dkt dlm tu ada..dkt page bhgian panduan ibubapa/penjaga