bayi 6 bulan

bulan depan anak sy 6 bulan. akn start makan. tpi sy keliru nk ikut tarikh yg mana. sbb tarikh checkup vaksin 6 bulan nnti usia dia dah 6 bulan lebih. bukn genap 6 bulan. jadi adakah start bg makan tu ikut usia yg genap 6 bulan atau tunggu checkup kk 6 bulan lebih tu bru start bgi makan? #seriusnanya #firstmom

10 Các câu trả lời

ank sy.. genap 6 bln ikut tarikh lahir dia. sy dah bgi mkn. walaupun nurse xda letak tarikh nak bagi ank mkn.. sbab kdang2 nurse lupa. nanti msa checkup just bgitau nurse ank dah start mkn masa usia genap 6 bln.

2y trước

oh yeke. sy rasa genap 6 bulan kot. sbb anak sy next checkup 6 bulan umur dia 6 bulan 3 hari.

Genap 6 bulan sy bg je makan terus.. sbb nnt checkup bby nurse akan tnya, dh start bgi bby makan belum.. jwb belum kang bernanah telinga kena beleter..

Nurse awak takde kata apa apa ke? Setahu saya nurse akan tampal sticker tarikh baby mula makan. Sticker tu nurse tampal kat muka depan.

2y trước

Oh yekee. Kalau camtu genap 6 bulan awak bagi makan. Ikut tarikh lahir

Cukup 6 Bulan ikut tarikh lahir la..mcm awak sambut b'day,Kan ikut tarikh lahir. Tp klu baby blm nak makan, Jgn dipaksa pula...

ikut umur dia lah..knp nk ikut umur cuk vaksin pulak.. vaksin tu kalau umur dah setahun pun boleh cuk

selalu nya masa checkup baby. nurse akan bgtau baby dh boleh start mkn ke belom awak☺️

2y trước

if mcm tu boleh je awak start makan masa umur dia 6bulan awak☺️. xperlu tunggu hari checkup baby awak. sebab nurse dh bg green light. nnt next checkup tu mesti nurse tnya awak dh bg mkn baby belom☺️

ikut tarikh lahir bayi puan. genap je 6 bulan boleh beri makan

ikot tarikh lahir ja senang

masuk 6 bulan dah boleh start makan

2y trước

ok baikk 🥰

genap 6bulan

2y trước

ok sis 🥰🥰