Doc bg mental down

Hi mommies.. sye cuma nk luah disini.. sye ingt sye da ok tp smlm sye mengalir lg air mata tentang ni.. Sye tgh pregnant ank ke-5, semuanya lahir secara normal tp doc kata ank sye semuanya rapat2.. Ank 1st, oct 2015 Ank 2nd, jan 2018 Ank 3rd, oct 2019 Ank 4th, oct 2022 Skrg pregnant 26w Wktu buka buku di kk, sye 12w n doc bgtau risk yg sye akn hadapi.. selain tu dia jugak tekankn sye tentang perancang keluarga.. baik sye faham itu mmg tugas doc untuk bg kita alert tentang skrg n akn dtg.. tp doc ni lain sikit.. kesimpulan kpd panjg lebar yg dia ckp tu menuju kpd "OK SEKARANG NI AWAK NAK BUAT MACAM MANA?".. sye mmg tergamam sgt.. nk buat mcm mna ap? Xkan nk sye gugurkn baby ni? Ayat dia mcm bg keputusan yg sye mungkin akn berakhir di katil Labor room.. Mesti ad yg tertanya kan kenapa ayt mcm tu bg affect besar pd sye sedangkn ramai je mak2 yg bersalin rapat n ramai.. Ayat tu semua bg rewind memories mak sye yg hampir meninggal wktu bersalin ank ke5, anak rapat, dgn anemia.. semua sama mcm sye.. Dan lepas panjg lebar doc tu berckp, dia kata nk scan, sye ikut aje.. dia tekan perut sye kuat sgt2, sakit sgt2.. sye nampak gambar scan dgn jelas di screen, sye pelik ap yg dia cari.. then dia kata "sorry eh kena tekan kuat sikit sbb lemak di perut menebal bila bersalin ank ramai" Agaknya sbb sye bnyak diam sbb tu dia pikir yg sye b*d*h agaknya.. Sye x plan untuk pregnant lg, loss weight 10kg dlm sebulan lebih, sye cut sugar, exercise & pergi ke dorra slimming center untuk check lemak keseluruhan dlm bdn.. jd sye tau visceral fat area perut sye mmg da menipis.. wktu buka buku pink pun BMI sye normal.. jd sye xtau ap masalah dia.. Maafkn sye sbb meluah pnjg lebar.. sye cuma takut sgt.. sye taknak mati lagi.. sye da scan baby di klinik swasta, doc kata baby girl.. selepas 4 boys, akhirnya sye blh dpt girl.. sye nk tgk baby girl sye Ya Allah..

58 Các câu trả lời

layan iya2 gitu je sis. kita sebagai tuan badan yg buat keputusan. saya pun anemia hb low dari awal sampai bersalin. ugut tu dah mcm2 depa ckp kita akan mati la, kena paksa operate la, premature,tekan perut bnyak kali jd bahan uji kaji student praktikal. last skali saya dpt bersalin normal sendiri luar expectation semua org. kena paksa amek perancang jngn cita la. kepala kita ni mcm nak kena telan la baran depa. plan sendiri ok je yg penting yakin dengan diri n berserah semua pada allah. da lama jd nurse n doc ni kadang2 depa dah lupa yg depa pun manusia biasa. ckp tu dah xde sensitiviti langsung.