Pregnant ketika pakai iucd

Hi mommies, sya dah pakai iucd dlm 3 bulan lebih tapi tak period lagi. Tadi ptg dah buat upt test, t’kejut sgt bila tau result double line. Sya blum ready lagi nak ada anak. Anak 1st pula baru 4 bulan lebih. Ada tak mommy yg pernah ada experience mcm sya ? And boleh tak sya mnta pendapat apa the next step sya perlu buat ?

Pregnant ketika pakai iucd
1 Trả lời

sis cepat2 pergi buka buku. bila pregnant dengan IUCD ni chance untuk berlaku ectopic lebih tinggi dari biasa. doktor akan nak scan awal untuk tentukan kedudukan janin.

6mo trước

Okay sis, thanks