bacaan pregnancy test

saya inginkan pendapat mommies semua.. saya dah lewat period 4 hari.. sebelum ni saya ada buat upt test.. masa test result keluar samar2.. lepas dah beberapa hari stripnya mcm nmpk double line.. result ni positif atau line tu dh jadi invalid ? #ingintahu #firstbaby

bacaan pregnancy test
1 Trả lời

Kurang faham soalan. Lepas beberapa hari tu sis check urine guna upt strip yg baru ke? Atau sis tengok balik result upt yg lama? Any upt, bacaan valid 10-15 minit shj. Selepas drpd tu invalid, boleh refer instructions. Second line yg timbul tu biasanya evap line. Utk lebih confident, sis try guna upt dip&tell / clearblue. Lebih accurate sebab both upt ni very sensitive. Sehari sebelum due period pun dah boleh detect hcg/double line especially if period sis regular. But still kalau upt -ve tp sis masih belum dtg period, check shj 3 hari sekali guna upt strip pun boleh. So far upt mcm tu tak pernah scam saya. Kalau pregnant, lama2 mesti akan naik double line within 15 mins sebab preggy mommies hcg level akan semakin meningkat di awal trimester

1y trước

aah lepas beberapa hari tu test strip yg sama.. haa evap line.. lupa pasal evap tu.. so strip yg saya tunjuk ni kira evap line la ya.. masa saya buat tu yg keluar dekat strip nampak mcm samar.. lps beberapa hari jadi double line mcm tu.. tu nk tanya .. lps beberapa hari kalau dia keluar double line mcm tu kira invalid la ya..