Makan Nenas

Hi mommies. Sy skrg 16w, boleh ke makan nenas ? Craving sangat nak makan dengan kicap pedas ? Tapi sy takut apape jadi dengan kandungan.

14 Các câu trả lời

Nak mkn boleh tapi jgn mkn banyak..lain org lain badannya..16w tu baru lagi..klu sya tak berani amik risiko takut jadi pape..baru2 ari tu teringin juga nak mkn ..mkn nenas yg betul2 masak sehiris je tak berani mkn banyak..jgn mkn nenas muda..bismillah niat dlm hati mintak jgn jadi pape😉

4y trước

Baik sis.. terima kasih ya . Dapat rasa sikit pun jadi lah . Lepas2 kan rasa kat tekak... 🙏🏻

saya ok ja...dri awal ngndung... sya mkn smua bnda tajam yg org cak xleh mkn .air coke sehari 2@3botol ....sebiji sehari..tapai...skrg tgh perut saya genap 8bulan...alhamdulilah rahim saya kuat... nk mkn something ...defends pada rahim ssorang jgk la...but...jgn tiru saya ya😝

Sy makan je, tapi tak banyak. Sbelum ni makan tak sakit ulu hati pun , skrg ni dh 17w ni hmm makin mudah sakit ulu hati sbbtu sy control jugak hehe btw klau nak makan, makan jngan banyak, kalau rasa badan ok, boleb teruskan tapi jnganla makan nenas muda tu 😉

Boleh makan sis . Cari nenas yang dah betul2 masak . Saya dah rujuk doktor sebelum makan nenas . Doktor kata boleh takda masalah . Nenas ada vitaminnya yang tersendiri . Cuma jangan ambil sampai sebiji makan sorang je .

Sy ok ja dulu dri 4weeks dh mkn nenas sykur smpi skg dh 20weeks 3days....#tpi jgn ikut kmi tw sis bap sy mkn mmg blh hbis kn 1/2 biji mentah/masak sis mkn je sikit tw cukup hilang kan teringin tuh

tak sama badan tiap orang,ade tahan makan nenas ade yang tak.macam awak trigin makan la sikit sekadar lepas terigin jangan lebih takut tak tahan badan nanti.

sy penah tringin nk mkn nenas mores manis , abh bg sepotong, tpy yg betul2 msk manis. Alhamdulillah.. xda ape.mse tu 7-8wk

Sy ok je mkn nanas... Tp nanas yg btl2 masak ...bkn nanas muda.... Depends pd bdn seseorg jgk....

Sabar dlu sis.. mkn MSE third trimester nanti ok.. tu Pon jgn smpi sebijik.. sepotong pjg ok la..

Saya mkn jgk..tp x la mkn byk2..time2 teringin nak mkn..selalu mkn yg dah masak je..manis sgt..