baby kurang tendang

hi mommies, sy pregnant nak masuk 6 months dah. haritu sy dapat rasa baby tendang slowslow, tp dua hari ni mcam kurang aktif. normal ke utk sy sbb baru nak masuk 24 months? help 😢

5 Các câu trả lời

Actually normal je sbnarnya sbab ruang dlam rahim masi bnyak. Saya pun kadang mcm tu juga. Ade hari rasa slow ade hari rasa kuat active. Baru2 ni g scan elok je baby membesar. Skrng ni diorng dah pandai tido2 dah tu bnyak tido dah diorng skrng dlam rahim.

sec preggy ke sis ? act tu normal , kalau dah masuk 28 minggu ke atas kalau baby kurang tendang baru you patut risau, bagi ransangan pada baby like makan benda manis , or dngr kan zikir atau surah ii , bukak kt hp and letak kt perut inshallah baby bergerak

Sama sis dua tiga hari lepas kemain aktif, tapi sekarang gerak bese bese je… nak gi klinik tp tu la haritu dah kerap sangat pergi klinik scan sebab risau tak gerak, scan dia tenfang tendang je cuma saya yang tak rasa.

baby sy pun mcm tu smpai kadang² sy akan masukkan skit ibu jari di pusatt sbb dri situ boleh rasa detak jantung baby... so kalau berdetak mcm biasa tu harapnya bby masih oklah... jgn risau sgt ya

Sama la sis , kdg2 je gerak . Kdg siang tk kick malam baru start kicking . Tu pun slow je rasa.