Hb Rendah

Hi mommies.. Sy nk tny, selalunye kalo makan ubat obimine yg nurse bg, korg minum nga air ape ye? Sbb nurse kat tmpt sy suh minum nga air oren...

16 Các câu trả lời

hi mommy! sy telan dgn mcm2 air yg ada vit c..kdg2 air oren, air jambu batu, air epal, air mangga..tak tentu..sbb doc kata asalkan air yg ada vit c..lg cpt pyerapan ubat tu 😊

5y trước

InsyaAllah.. Amin..

Saya minum dengan air suam, tapi nurse pesan bole minum dgn air jus ( oren, tembikai, air susu pun bole).. Elakkan minum dgn air kaffien.

Saya dipesan minum dgn apa2 air yg ada vit C. Mudah diserap. Klo minum air yg berkafein mcm kopi/teh/coklat, xmembantu penyerapan katanya.

HB rendah?? cuba mkn tempe In Shaa Allah hb cepat naik.. sehari sebelum checkup makan la tempe tu bersama nasi atau sebagainya 😊😊

5y trước

wahhh , ngam lh sis , feveret sy jg tu tpi jrang jg mmbeli .

Betul la tu sis ambik dengan air oren. Sebab air oren bantu penyerapan obimine dengan lebih baik 🙂

5y trước

😁😁

Kalau saya minum air kosong Jew, alhamdulillah saya mkn ubat obimin HB,air kencing saya okey.

sy baru beli obimine kat farmasi.. sbb zincofer yg kk bg sy x blh terima.. sy sini mummy pun sama?

5y trước

sis, KK pun ada obimin.Mintak je tukar zincofer tu.

Lgi elok minum air suam klau nk mkn ubt..air kncig pun jdi ok😅😁

sy minum air kosong,Alhamdulillah ambik obimin hb naik ok..

Sy minum dgn sanquick..nurse yg sugest mcm tu

5y trước

Tq sis..