alahan berkurang 7w3d

Hi, mommies. sy dh 7w3d tpi alahan sy makin berkurang selalu pagi2 rasa mual loya tpi dh tkde. agak risau juga

11 Các câu trả lời

hi sis.. jgn risau.. selagi Tak bledding Dan sakit memulas.. masi ada harapan.. Saya da 3 kali keguguran.. sebab kandungan kosong.. Saya dan suami da pertengahan umur.. lepas kandungan ke 3 gugur.. Saya rehat pregnant 3 bln.. baguskan peranakan minum jamu kunyit.. ada je kat shopee.. sebelum minum kunyit.. peranakan Saya tu mcm selalu berair Dan ada bau tdk menyenangkan.. syukur Saya minum je kunyit tu.. lama² MS V da Tak berair da.. pastu Saya & husband makan supliment tingkatkan kualiti telur Dan sperm.. Sis boleh cuba.. Cari suppliment CoQ10 + Fish Oil.. syukur.. sekarang Saya da 20w.. walau gitu.. masi takut² sbb trauma history tu sentiasa ada.. Saya faham Ibu yg da banyak kali gugur.. Saya doakan awak baik² saja.. 💕

8mo trước

smlm sy ada sakit memulas tpi tk bleeding. harapnya kandungan sy baik2 je, terima ksih sis doakan. ☺️

sma mcm sy msuk 7w 5d alahan bkurang, tpi msa scan bby Ada, heartbeat pun Ada .. Ada juga sy tnya nurse, sbb sy msih trauma dngn pregnancy sy yg prtma (miscarriage sbb tiba² heartbeat xde) Tiba² alahan bkurang,.. nurse Ada bgtau , kadang alahan ni Kita sndri yg buat², klau pun Ada Kita sndri juga yg kna handle mcm mna nk kurangkan sbb Drg pun xblh tolong apa² .. lpas Tu jgn bnyk fkir, jgn stress .. kna fkir positif je, start dri Tu mmg xnk fkir bkn² just go with the flow je .. slagi Xda bleeding atau spotting ok, tpi klau Ada kna trus p hospital

Kadang2 dia stop sekejap. Mcm saya haritu masa 7 weeks pun dua hari tiba2 lalu makan dgn tak muntah. Esoknya kembali alahan sampai 13 weeks baru perlahan2 reda. Now dah 16 weeks muntah pagi2 je, selera makan dah okay. Kalau risau sis boleh p scan. In sha Allah semoga yg baik2 sahaja buat kita semua ❤️

sy dh 12w alahan pon rase mcm berkurang jugak sis, kdg tk tahu nk happy ke tk tpi mual2 tu still ade tpi tk mcm bfr ni klu lepas mkn je msti nk muntah terus🥹semoga kandungan kite baik2 sje

Better p scan kalau tiba2 stop alahan sbb pglmn sy xde spotting or bleeding wlpn xde alahan smpai 19weeks tp baby dh xde ms 13weeks..then ms 19weeks tu bleeding teruk sampai kena tranfuse blood

8mo trước

tu la nt sy nk buat scan sblm balik kg. agak risau juga sbb buku pink pun blm buka lgi

InsyaAllah selagi takde spotting atau bleeding takde apa tu. Just monitor je. Saya alahan hilang & spotting finally bleeding. Gugur 8w. Takde rezeki.

8mo trước

Actually, saya pun masih tertanya2 kenapa. Kerja rumah kebanyakannya suami sy buat. Saya tinggal masak je kat rumah. Satu lagi, saya kerja engineering. Masa tu mmg stress nak kerja dateline, Lagi2 masa tu nak cuti raya dah so mmg pulun settlekan kerja sblm balik cuti raya. Mungkin sbb stress juga. Tp, saya anggap je belum rezeki. Org kata kalau janin tu memang ada kecacatan/tak sempurna, mmg akan gugur

Sama la kita sis, loya berkurang tiba2. Terus nak pergi check up sbb sebelum ni pernah ada history 😢

8mo trước

Sama saya pun. First tu miscarriage. Kandungan tak membesar lepas week6. Tetiba alahan tak ada. Jadi trauma pula. Itu yang nak tunggu week8 buat scan. Nampak heartbeat and kantung terus. Tapi 2-3 harini alahan berkurang. Risau pula kandungan ok ke tak. Malam ni nak pergi check kut. Hehe

Alhamdulillah. Jangan risau. Ada mommy yang sampai bersalin morning sickness tu tak hilang tau.

As long as no spotting and bleeding, ok la tu sis. Bersyukur sis alahan tak lama 😂

8mo trước

buat masa ni alhamdulillah tkde bleeding atau spotting. cuma alahan je makin kurang, mungkin stop kejap kot 😅😅

alhamdulillah saya xde smua tu..suami saya yg mabuk teruk masuk 14week ni da berkurangan