Preggy 4weeks

Mommies semua Tlg Bantu sy,1st kandungan tiba2 kuar cmnie mse brjalan tp lgsg xde rasa skt pinggang ke ape, bila cek pregnant test still positive.. it's normal or what 😔😔##ingintahu #firstbaby #bantusharing

Preggy 4weeks
10 Các câu trả lời

sye prnh jadi mcm ni msa awal pregnt smpi la mggu ke 28. msa mula² jadi trus refer bhgn kecemasan..sbb bleeding smpi habis underwear. p hospital keluar seketul darah beku..igtkn mse tu dh xde rezeki. doc scope cek dr bawah..mula nmpk mcm ada ketulan x hbis keluar. mse tu nages jela dlm hati..dh redha mungkin x jadi. tp bila doc msuk camera..masih nmpk janin elok ja comel. doc ckp sye ada masalah polips..so darah tu bukan dr dlm rahim, dr polips. doc nasihat utk sye x bersama suami & jgn buat kerja berat, jgn terlalu byk berjalan. alhamdulillah skrg dh 32 mggu. bleeding dh kurang..just sometimes ada la keluar mcm lendir cokelat/pink. mse mggu 29, cek pakar..utk confirm kn polips tu nk kna buang atau x. tetiba doc pakar ckp bukan polip pulak..antriopion 😒 maksudnya dindin serviks mcm terhakis. tht's why senang bleeding. buat pap smear pulak..nk cek ada simptom cervical cancer ke x. alhamdulillah..keluar result negatif. apa² sis refer hospital kerajaan sbb swasta pon sometimes dia akan rujuk ke gomen jgk. semoga urusan sis dipermudahkan 🤲

Refer hospital terus. Risau threaten misscarriage macam ni. sbb awak keluar fresh blood . And yup, upt memang akan positive even kita keguguran. Utk dia kembali negative ambil masa, ada yg 2 minggu lepas misscarriage baru negative, ada yang sebulan. Apa apa pun keputusan, moga sis redha. InsyaAllah apa yang terjadi, DIA tahu itulah yang terbaik.

3y trước

t'kasih sis in shaa Allah ape yg Allah atur I redha🤲🏽odw to klinik

Sya pun sama...masa Kuar darah Sya trus ke hspital scan Smpai skrng masih kuar darah mnggu Lps scan kantung ok 22.4 g hspital balik scan sama ada kantung menjadi atau x...

better pergi hospital. sy pun pernah mcm ni. keguguran . tp klau darah sikit tu, itu hanya biasa .sbb itu darah dari dinding rahim .

sya prnh mcm ni, sya trus ke klinik swasta utk cek.. tpi alhamdulillah xde apa2 dr bgi ubat je utk kuat kan rahim.. so better ke klinik...

3y trước

xde rezeki I sis😔dh mkn ubat kuatkan rahim Masa scan 3weeks tu doc tekan agak kuat esok tu start bleeding

Sy hrp sis masih okey lagi.. jaga ksihtn yaa jgn byk jalan

3y trước

bkn rezeki I sis😔 anyway tq so much atas doa nya

check hospital or refer doc sis

3y trước

baik t'kasih sis

Sye pon ade macm tu sis

3y trước

saya pn alami ms preggy 8 mgu,darah keluar berketul2 sebesar separuh tapak tgan..igtkn dh xde rezeki tp doc check janin ok lg..mkn ubat kuat rahim selama sebulan.. alhamdulillah sekarang dh 20 mgu kndungan..sihat selamat lg

pergi hospital

Mcm mne skrg ok tk ?

3y trước

Allah, sy doakan ada rezeki sis lg lps ni..