Share pengalaman bersalin

Hi mommies semua. Sudi2 la share pengalaman pertama bersalin. Bln depan sy due, anak pertama. Nak jugak dengar pengalaman pertama mommies bersalin. Sy berdebar apa cabaran pertama sy ni. Hehhee. Share jugak tips taw.. Tq mommies

1 Trả lời

Kalau saya...due date 4.5.2019..pada 1hb tgah malam tetiba rasa perut sakit sangat..p kencing nmpk darah spotting..esok 2hb pagi g hosp cek bukaan..belum ada..doc kata false labour..tapi kna hati2.. Ptang sakit lagi..tapi x ke hospital..spotting mkin kerap..jam 8 mlm hari yg sama..sakit lagi, nak g hosp x jadi...rehat kat rumah..tidur2 ayam... Tetiba jam 11 mlm rasa ada sesuatu meletup dlm perut..risau jga bunyi apa..nak dkt tgah mlm tetiba contraction dtg tapi x kerap..tgah mlm rasa nak kncing..bdiri..tiba2 air suam jatuh dari kmaluan..ingtkn sy tkncing..cpat2 g tandas..trdetik d hati air kncing ke air ktuban?? Mula lah x dpt tido..duduk d krusi..dlm 15 mnit..lpas tu nak baring tapi time bdiri tu tumpah pula lagi bnyk dari yg tadi..apa lagi panik skjp..😂😂bangunkn suami..ckp air ktuban jatuh..dia ckp blum lagi tu...skali tumpah lagi bnyk dri tadi...suami nampak..trus bingkas bangun pakai baju bwa ke hosp..mlm tu jga kna admit..mlm tu nurse kira contraction..x bnyk..doc ckp kalau smpai jam 6 pagi 3hb contraction x kuat..kna pinda hosp sbb hosp daerah sy x ckup klngkapan utk pembedahan. Incase kalau czer..x kuat juga..esoknya naik ambulans ke hosp yg ada klngkapan..doc buat kptusan jam 12 tgh hari sy kn induce..bermulalah ksakitan yg amat..kalau x sabar nak jak tendang terajang org..nasib suami relakan tangan n baju utk sy genggam n tarik..😂😂 alhamdulillah..sy slmt lahirkn baby girl 8.44pm 3hb tu..sakitnya sngguh pnjng..😂😂

5y trước

Hosp kerajaan dik.. X semestinya kluar darah dlu baru sakit tramat..kak rasa sakit teramat sbb kna induce..wkt tahan contraction tu lagi sakit..wktu nak kluar anak dah kebas..x rasa dah sakit kuar anak tu..😂