Doakan saya

Hi mommies semua. Sekarang saya baru cecah 15weeks. Tapi disebabkan ada pengalaman keguguran dua kali sebelum ni pada trimester pertama, setiap hari saya risau pasal perkembangan baby saya dalam rahim sebab trauma dengan apa yang berlaku sebelum ni. Jadi saya nak mintak satu je untuk doakan saya dan kandungan saya sihat. Saya juga sentiasa doakan ibu ibu yang tengah pregnant supaya dipermudahkan urusan 🤲🏻 doakan saya ❤️

47 Các câu trả lời

sama mcm saya,dah 12 week..nie pun pernah keluar flek masa 5 week dan x blh aktif sgt buat kerja rumah .tiap hari rasa x tenang aje risau bila teringat pernah gugur tahun lps..sakit tuhan aje tahu..sampai suami pun trauma bila tahu saya mengandung ..dia takut sejarah berulang kembali...😭😭😭 Semoga baby kita sihat dan ok2 aje..Dugaan nk bertarungkan satu nyawa dlm badan kita..kuatkan malaikat kecil dlm janinku.. Aamin..😔

2y trước

Faham sangat perasaan awak, insyaAllah semoga semuanya selamat dan dipermudahkan untuk awak dan kandungan awak🥰

sy pn sama mcm awk....tp sy dulu 3x..skang da 8week,tiap kali bangun tido atau masuk tandas mesti trauma..skang perut rasa senak kt bahagian atas pusat..kerap buang air besar,kerap kencing,kembung perut,pedih hulu hati...sy pun nk mnx doa dari semua,doakan sy dan baby

2y trước

sama kita sis,sy pun sebelum ni gugur 3x.skrg pregnant lg,rasa takut pula jdnya.bukan pula happy 😌trauma sgt. mudahan kndungan kita sihat2 je smpai mlahirkan nnti🤲

Semoga urusan sis dpermudahkan, insyaallah byk dekatkn diri dengan Allah...insyaallah sis klu da rezeki xkn kemana, sy kandungan 1st pun pernah gugur, bila kandungan k2 mmg risau sb pernah ada history sebelum ni smpaikn lewat buka buku pink...alhdulillah ank sy da pun berusia 1y8m sekarang...dan yg terkini lg sedang mengandung ank k2 da 14 minggu, doakn sy jgk ya sis

2y trước

Waah happy nya dengar. Alhamdulillah. InsyaAllah semoga urusan awak juga dipermudahkan untuk anak kedua ni ❤️

saya pun pernah gugur... tapi 1x masa 7 weeks.. utk yg second ni saya pun ada kerisauan yg sama.. apa yg saya buat.. saya kurangkan bacaan masalah kandungan org lain supaya saya x overthinking...saya baca apa yg baik utk kandungan saja.. alhamdulillah sekarang kandungan saya dh masuk 26 minggu... semoga awak, baby sihat dan dipermudahkan urusannya.

Alhamdulillah..Semoga kandungan sis sihat sampai masa bersalin..Aamiin🤲🏻Saya pun macam sis pernah gugur 2 kali..sekarang dah 7bulan..saya pn mcm sis risau sgt tapi sya selalu usap2 perut baca zikir Allahul kafi ulg 3kali selpas selesai solat.. Alhamdulillah...kandungan bertahan smpai sekarang..Doakan saya selamat bersalin selepas ni☺️..

sy yg x pnh gugur pon hari2 risau.4th preg.risau n tlebih pk ni normal.sis2 semua jgn trlalu sgt risau,boleh jejaskn janin jgk.yakin Allah sebaik2 pelindung.kite cuma mmpu elak bnda2 yg risikokn janin.jgn pkir kite yg jge sehabis baik.pkir Allah sntiasa jge jika dia bkehendak janin kite lahir ke dunia.

Saya un cm awak dulu , dua kali dalam sethun then bruu kawen lom smpai 2 thun lagi .. skrg saya un preg lagi skli skrg 29 mnggu .. perasaan tkot tuu ada .. risauu tp percya laa bnyakkan berdoa .. insha allah .. allah akan permudahkan urusan kita amin

2y trước

Yes normal. Saya pun dapat setiap hari. Tapi kalau awak risau juga pergi je hospital untuk check. Doctor boleh sahkan tu contraction betul atau palsu. ☺️

smoga urusan sis dipermudahkan , n smoga baby shat, jgn fkir negatif ye , jgn rsau insyaAllah baby shat , sy pon gugur 2 kali , n now da 21 w 5 d , alhamdulillah , baby shat .. bnykkn doa , fkir positif, kna sllu happy , jgn stress2 ok 😊

sy takpernah gugur tp masa pregnant haritu mmg risau. tp tkboleh risau sgt sbb nanti effect baby kan. sy selalu bagi baby dgr rukyah elak keguguran dkt youtube especially waktu maghrib. insyaAllah baby dan sis sihat sentiasa

aamiin in shaa Allah dipermudahkan urusan sis sampai bersalin. sy pun sama juga mcm sis, prnah keguguran kemudian pregnant. Alhamdulillah selamat bersalin november tahun lepas... yg baik2 untuk sis dan semua 🥰🤲

2y trước

Waahh alhamdulillah happynya dengar 🥰 sekarang saya dah 31 weeks. Doakan semuanya selamat dan dipermudahkan ya ❤️ yang baik baik juga balik kepada awak dan yang lain ❤️