Period pain

Hai mommies, nak tanya ada tak yg rasa macam saya. Sekarang ni saya 21w1d, sejak kemarin ada rasa sakit macam senggugut/period pain tu. Dah refer JM yg jaga saya tu, dia check perut heartbeat baby normal. & JM cakap mungkin baby nak membesar jadi ada rasa sakit sikit. Cemana ya nak menghilangkan/kurangkan rasa tu? Tak selesa. Kadang kadang rasa macam nak sapu minyak angin kat situ. Tapi tak buatlah sebab bahaya. Plus skrg saya macam susah buang air besar.

1 Trả lời

Mgkin sembelit punca dia. Cuba sis makan plain yogurt/greek yogurt dan buah-buahan. Mgkin lepas tu dapat membuang dan legakan sakit tu.