29 weeks. Pengambilan Susu Untuk Ibu

Hi mommies! Saya nak tanya susu apa yang bagus dan patut saya ambil ya? Ramai cakap anmum terlalu manis and saya pula memang sejenis tak minum susu tapi rasa kesian dekat baby kalau tak minum susu, jadi macam nak cuba 😅 anyone boleh suggest? Thankyou! ☺️☺️ #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

19 Các câu trả lời

minum susu biasa dutch lady kotak tu je sis . atau apa apa susu kotak yg biasa . elok juga . sbb nurse nurse kk dgn doc yg sarankan . dia kata walaupun susu utk ibu mengandung tak rasa manis tapi kandungan gula dia tggi . saya minum alhamdulillah dah takde sakit gigi 🤣 bby pun tak la naik mendadak . naik 500 g tiap minggu . saya target anak tak naik sampai 3 kilo lebih sbb takut tak terlarat bawa dgn nnti stretch mark tak tahan pedih. jadi saya jaga gula dalam minuman takmo anak bolat bolat dlm perut juga takmo sangkut gdm 😆🤭

Tak pun manis.. Ssu anmum mengandung memang xda gula tu. Sya mnum ssu anmum. Klo mau cari ssu kan cari ssu yg khas untuk ibu mngandung yg tnpa gula, dngn cari yg ngam dngn slera, yg ko boleh rsa ko boleh amalkan tiap hari tnpa ko muntah. Coz smua ssu mngandung memang trbaik untuk kta juga kpda janin cuma kta sndri ja kna plih mna stu kta ngam

Kalau tengok review ni orang kata susu ni sedap. Rasa vanilla. Not sure la sebab i pun belum try. Kalau jenis tak minum susu, better cari susu yang ada perisa coklat or vanilla. Brand frisomum pun rasa vanilla. Boleh baca article ni. https://my.theasianparent.com/susu-ibu-mengandung?utm_source=top-navigation&utm_medium=copy&utm_campaign=article-share

Kalau tak ada masalah kencing manis, boleh je minum anmum chocolate. Saya pernah cuba, agak sedap. Saya ada kencing manis, so saya kena minum susu yang tak manis sangat. Tapi kadang2 ada juga curi minum susu fresh yang lebih sedap macam farm fresh, good day. Boleh jugak beli pil kalsium kalau memang tak suka minum susu.

Sy mnum anmum masa anak 1st. Baby scan 4.2kg / 36 week. Czer masa 36week ++ nasib Kuar 3. 92kg. 😂 Doct Siap pesan next time preggy jgn mnum anmum dah.. Sebab kebanyakkan baby besar.. Mak pulak cenonet kecik, takut sangkut Bahu so doct suggest czer.

susu x perlu dlm diet ibu mengandung. pastikan mkn mknn seimbang dan mkn supplement yg disyorkan oleh doktor/nurse dah cukup. tak perlu kesian kat baby kalau x minum susu sbb x ada keperluan pun utk minum. byk jenis sayur ada calcium juga.

anmum sebenarnya tinggi gula.. sy berat bawah 40.. dr nak suruh minum anmum untuk naik berat.. tapi sy sangkut gula..bila jumpa pakar makanan terus dr tak bg.. nurse pun cakap anmum memang tinggi gula sbb tu dia boleh naikkan berat..

saya minum frisomum perisa honey vanilla. saya suka minum susu tapi bila pregnant jadi tak suka susu pulak. kena paksa diri minum jugak sebab kesian dekat baby. friso ni sedap boleh cuba.

Saya minum susu similac mom dan susu kotak. Tapi kadang campur dgn serbuk coklat. Boleh juga ambil yogurt. Cuma masa pregy ni saya suka minum blender sendiri Green Juice.

minum susu tepung yg dibancuh sendiri tu sis. susu tepung tu bancuh bnyk sudu pun masih kurang manis. kesian kt baby nnti x cukup zat klau mommynya x minum susu😄